SMC


SMC
on helsinkiläinen rap-yhtye, joka on vuodesta 2009 lähtien edennyt tunnistettavalla ja anteeksipyytelemättömällä tuotannollaan. Kokoonpanoon lukeutuvat kokeneet suomirapin tekijät Avionin Prinssi, Thono Slowknow sekä EräkoiraDJ J-Laini. Yhtyeen tarina alkoi Skatemaniacs-leffan yhteyteen tehdystä SMC Hoodrats –videosta. Videosta tuli kaikkien aikojen eniten katsottu suomirap-video, jolla on miljoonia näyttökertoja.

SMC:n ensimmäinen albumi “Raffii Suomi-flättii” (2011) on ylittänyt kultarajan, ja levyltä löytyy useita jo klassikoksi noussutta kappaletta kuten Lähiörotat skujaa ja Yks Risti Kaks. SMC:n toinen albumi “Ja Niin Se Menee”, julkaistiin vuonna 2015 ja yhtye on julkaissut tasaiseen tahtiin uusia kappaleita kuten kultaa striimanneen Täältä mä tuun, ja hyvän vastaanoton saaneet Haavoihin suolaa sekä Iron Maiden. Uusimpana julkaisuna yhtye julkaisi keväällä 2022 musiikkivideolla höystetyn kappaleen Niin Siin Vaan Kävi (feat. JVG).

2020-luvulla kulttimaineen saavuttanut SMC, on kiertänyt ahkerasti klubi- ja festarikeikkoja, puhutellen vankkumattomien kuulijoidensa lisäksi myös nuorempaa sukupolvea. Aidosta stadin meiningistä ja slangista tunnettu SMC on alusta asti pitänyt kiinni asenteesta sekä faneistaan. Yhteenhioutunut, skeittikulttuuria jo 90-luvulta asti elänyt kokoonpano vakuuttaa vahvalla live-esiintymisellään.

Kaikki hyvä loppuu kuitenkin aikanaan: arvokkaasti patinoitunut SMC lähti uransa viimeiselle “Viimeinen Vihellys” -nimeä kantavalle kiertueelleen. Kiertue sisälsi yli kymmenen keikkaa legendaarisilla klubeilla ympäri Suomen. Kiertue huipentui neljälle loppuunmyydylle Tavastialle tammikuussa 2024, joissa nähtiin kaikkien aikojen SMC-show täynnä yllätyksiä.

Tämä suomiräpin Iron Maiden ei jätä mitään kesken. 

Keikat: booking@team.fi
Tuotanto: tuotanto@team.fi

Keikat

10.08.2024

Flow Festival, Helsinki

Tee keikkapyyntö

Jos olet kiinnostunut buukkaamaan kyseisen artistin esiintymään tapahtumaasi, laita meille viestiä tästä!

Hidden
PP slash KK slash VVVV
Kirjoita tapahtuman tiedot tähän kenttään.