Shakkii

Shakkii on rento ja totinen bändi, joka on syntynyt motiivista alleviivata oman kuuloista soundia. Shakkii syntyi, kun koko suomiräpille tuttu shakkilautojen ympäröimä Aksim halusi kokeilla uusia tapoja luoda. Syna- ja sampleri-lähtöiseen työskentelytapaan lisättiin kitara ja riffit, jolloin monipuolista riimittelyä ja pitkäjänteisyyttä omaava jyväskyläläinen Joosu J oli Aksimin tekemiin kappaleisiin kuin tehty. Artistit kertovat, että kahden luovan mielen yhdistäminen on ollut kasvattavaa molemmille. Aksim yhdistelee kokeneena tuottaja ja dj:nä parhaat palikat molempien luovuudesta. KPC:n riveissä pitkään vaikuttaneelle Joosu J:lle vastakohtien yhdistely tuo moniulotteisuutta musiikintekoon.

Monikerroksisuus ja luova perinteisten tyylien yhdistämien kuuluu ja näkyy Shakkiin biiteissä ja lyriikoissa. Duon ensimmäinen julkaisu 23 leukaa julkaistiin PME Recordsin kautta loppuvuodesta 2021. Kaksikon alkuvuodesta 2022 julkaistu ”Kirahvi”-EP taltioi jyväskyläläisen energian rennon välittömään ulosantiin. Aksim kuvailee EP:n tuntuvan kuuntelukokemuksena siltä, kun olisi katsonut hyvän leffan, vaikka se on kestoltaan vain 16 minuuttia pitkä. Shakkii on julkaissut kourallisen singlejä ”Kirahvi”-EP:n jälkeen, kuten singlen Punaiset siivet, joka kuvailee itsevarmasti mopoilun huveista kertovaa tarinaa tyynen rosoisen biitin päällä, ja kiireettömälle kruisailulle tehty oodi Diana (feat. Stepa).

Viime vuoden puolella Shakkii on julkaissut tuplasinglen Haaremi / Klaani, joka esittelee sulavaa uptempo-R&B:tä sekä ehtaa räppiä parhaimmillaan. Sittemmin bändi on julkaissut muun muassa singlen Rio, joka kantaa tyylipuhtaalla ulosannilla läpi kesäisten äänimaailmojen, sekä uniikkia tyylitietoista linjaa jatkavan tuplasinglen Vespa (feat. Lyttä) / Vadelma. Tuoreimpia julkaisuja yhtyeeltä ovat Pooloo ja fiilaa -single, jossa vierailemassa kuullaan Röge ja Wayne Amor, ja uusimpana hyväntuulinen kesäbiisi Leija.

Levy-yhtiö: PME Records
Keikat: booking@team.fi
Tuotanto: tuotanto@team.fi

Keikat

27.07.2024

The Day Events Meripäivät, Kotka

Tee keikkapyyntö

Jos olet kiinnostunut buukkaamaan kyseisen artistin esiintymään tapahtumaasi, laita meille viestiä tästä!

Hidden
PP slash KK slash VVVV
Kirjoita tapahtuman tiedot tähän kenttään.

Kaikki artistit